18 Mayıs Müzeler Günü Etkinlik Programı

Tıklayın

Kureyşler Barajı Kurtarma Kazıları Kazı Evi’nde Gerçekleştirilen Arkeolojik Eğitim Faaliyetleri

Anadolu Üniversitesi Konferansı

Tıklayın

Macar Milli Kahramanları Lajos Kossuth Anısına ve Macar Özgürlük Savaşı’nın 169. Yıldönümü Nedeniyle Düzenlenen Program, Kütahya Valisi Sayın Ahmet Hamdi NAYIR, Macaristan Başkonsolusu Sayın Balazs Hendrisch, Kütahya Belediye Başkanı Sayın Kamil SARAÇOĞLU, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Zülkarni YELDEMEZ ile yerli ve yabancı katılımcılar tarafından kutlanmıştır. 20.03.2017

Tıklayın

Kureyşler Barajı Kurtarma Kazıları Kazıevi bitişiğinde inşa edilen sergi salonunun açılışı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Zülkarni YELDEMEZ, Aslanapa Kaymakamı Sn. Emin KAYMAK, Müze Müdürü Sn. Metin TÜRKTÜZÜN, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Sn. Doç. Dr. Ali Umut TÜRKCAN, Aslanapa Belediye Başkanı Sn. Asaf AKAR, Dereköy Muhtarı Sn. Halil İbrahim TETİK, ve civar köylerden gelen vatandaşların yoğun katılımlarıyla 30.07.2016 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Tıklayın

Aslanapa Kaymakamı Sn. Emin KAYMAK Kureyşler Barajı Kurtarma Kazıları’nı ziyaretlerinde incelemelerde bulunarak çalışmalarla ilgili bilgilendirilmiştir.

Tıklayın

Bilecik, Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sn. Turan EFE, Yrd. Doç. Dr. Sn. Erkan FİDAN, Yrd. Doç. Dr. Sn. Deniz SARI, Yrd. Doç. Dr. Sn. Murat TÜRKTEKİ ve Eskişehir Müzesi Müdürlüğü Uzmanı, Arkeolog Sn. Baykal AYDINBEK, Kureyşler Barajı Kurtarma Kazılarını ziyaret etmişlerdir.

Tıklayın

Kütahya Müzesi Müdürlüğümüzce, Ortaca İlk ve Orta Okulu Öğretmenleri ile “Müze Eğitimi” kapsamında görüşmelerde bulunularak, Kureyşler Barajı Kurtarma Kazıları Kazıevi’nde toplantı yapılmıştır.

Tıklayın

18 Mayıs Müzeler Günü, etkinlik programı çerçevesinde protokolün ve halkın geniş katılımlarıyla, Çavdarhisar Aizanoi Antik Kentinde gerçekleştirilen sunumlar ve Sera AVM’de açılan fotoğraf sergisiyle kutlanmıştır.

Tıklayın

Kütahya İl Genel Meclisi Alt Komisyonu Üyeleri Kazıevini Ziyaret Etmişlerdir.

Tıklayın

Kütahya Vali Yardımcısı Sayın Sedat OKTAR, Kazıevini ziyaretlerinde 2016 yılı çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulunmuştur.

18 Mayıs Müzeler Günü Etkinlikleri Davetiyesi

Tıklayın

Kureyşler Barajı Kurtarma Kazıları 2016 sezonu arazi çalışmalarına başlanılmıştır.

Tıklayın

Yoncalı Tümülüsü Kurtarma Kazısı Gerçekleştirilmiştir.

Tıklayın

Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Neyir KOLANKAYA BOSTANCI, Kureyşler Barajı Kurtarma Kazıları 2015 yılı buluntuları arasında yer alan yontmataşlarla ilgili bilimsel çalışmalarını Müze Müdürlüğü ve Kazı Evinde gerçekleştirmiştir.

Tıklayın

Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Hüseyin KÖKER, Kureyşler Barajı Kurtarma Kazıları 2015 yılı buluntuları arasında yer alan sikkelerle ilgili bilimsel çalışmalarını Müze Müdürlüğü ve Kazı Evinde gerçekleştirmiştir.

Tıklayın

Macaristan Özgürlük Savaşı’nın 168. Yıldönümü anma programı, Müdürlüğümüze bağlı Kossuth Müzesinde gerçekleştirilmiş olup, yeni düzenlenen müze ziyaretçilere açılmıştır.

Tıklayın

Bursa Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarından görevli olarak Müdürlüğümüze gelen Restoratör Özgür ÖZGEL, Özlem GÜLER ve Eren ERTEM tarafından, 16-19/02/2016 tarihleri arasında, Arkeolojik ve Etnografik seksiyonlara ait vitrinlerdeki eserlerin deprem riskine karşı sağlamlaştırma çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Tıklayın

Müze Müdürümüz Sayın Metin TÜRKTÜZÜN ve Müze Uzmanı Serdar ÜNAN, Anadolu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Sayın Doç. Dr. Ali Umut TÜRKCAN’ı makamında ziyaret etmişlerdir.

Tıklayın

Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Sayın Filiz GÜRBOĞA, Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne atanması nedeniyle, Müdürlüğümüze veda ziyaretinde bulunmuştur.

Tıklayın

Kütahya Müzesi Müdürlüğü eski uzmanı, Uşak Müzesi Müdürü Sayın Sabiha PAZARCI, Muğla Müzesi Müdürlüğüne atanması nedeniyle müdürlüğümüze veda ziyaretinde bulundular

Tıklayın

İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Zülkarni YELDEMEZ, Aslanapa İlçesi Kaymakamı Sayın Hasan AKBULUT, Çavdarhisar İlçesi Kaymakamı Sayın Alper TAŞ, Aslanapa Belediye Başkanı Sayın Asaf AKAR, Çavdarhisar Belediye Başkanı Sayın Halil BAŞER, Vahid Paşa İl Halk Kütüphane Müdürü Sayın Ahmet ÇAKMAK, Seramik Sanatkarı Sayın İsmail YİĞİT’in, Kureyşler Barajı Kurtarma Kazıları Kazı Evi’ni ziyaretlerinde çalışmalara ilişkin bilgi verilmiştir.

Tıklayın

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar Dairesi Başkanı Sayın Melik AYAZ ve beraberindeki heyet, Kureyşler Barajı Kurtarma Kazılarını Ziyaret Ettiler.

Kütahya’daki Roma Dönemi Heykelleri Müzesine Kavuştu

Müzeler Günü Etkinlik Programı

Tıklayın

Kütahya Müzesi Müdürlüğü’nün 50. Kuruluş Yıldönümü, 6 Mart 2015 tarihinde çeşitli etkinliklerle kutlanılmıştır.

Macaristan Cumhurbaşkanı Sayın Janos ADER’in Ziyareti

Twentse Welle Müzesi “KADINLAR” Sergisi